neljapäev, 8. mai 2014

VILJA SAVISAAR-TOOMAST (EESTI REFORMIERAKOND)

Hea valija Sina otsustad, kes esindavad Eestit aastatel 2014-2019 Euroopa Parlamendis.
Soovitan Sul valida mind üheks Eesti saadikuks ning selgitan lähemalt, miks.

1. Tänaseks olen esindanud Eestit Euroopa Parlamendis viis aastat. Oma isikliku kogemuse ja mitmete kolleegide hinnangute alusel julgen öelda, et Euroopa Parlamendi töösse sisseelamine võtab reeglina poolteist aastat aega. Seega oleks mõistlik toetada kogenud parlamendiliikmeid, et nad saaksid jätkata Brüsselis ja Strasbourgis oma poolelijäänud töödega.

2. Kuulun Euroopa Parlamendis ALDE fraktsiooni, mis on tänases parlamendis suuruselt kolmas jõud ning tihti otsustavaks kaalukeeleks.

3. Töötan Euroopa Parlamendis Transpordi- ja Turismikomisjonis ning Regionaalarengukomisjonis. Mõlemad komisjonid on väga töömahukad ja võtavad vastu praktilisi otsuseid, mis mõjutavad Eesti inimeste igapäevaelu. Seetõttu soovin jätkata oma senist tööd neis komisjonides.

4. Mulle on usaldatud seisukoha kujundamine kolmele seaduseelnõule kogu parlamendi nimel ning 12-le eelnõule ALDE fraktsiooni poolt. Samaväärset panust pole ette näidata ühelgi teisel Eestist valitud saadikul.

Millega olen Euroopa Parlamendis töötanud:

-       Kõik bussi, rongi või lennukiga reisijad soovivad, et nende õigused oleks kaitstud, kui reis ei kulge nii nagu planeeritud. Uute määrustega täpsustasime ja ühtlustasime reegleid ning nõudeid kõigi transpordiliikide osas, et ükski reisija ei peaks asjatult kannatama ja et nende õigused oleks tagatud.

-       Meie selge eesmärk on muuta Euroopa teed ohutumaks ja vähendada surmaga lõppevate õnnetuste arvu. Neid on võimalik vähendada tagades, et teedel liiklevad tehniliselt korras mootorsõidukid. Selleks kehtestasime mootorsõidukitele kõikjal Euroopa Liidus sarnased tehnilised nõuded ja informatsioon nii  mootorsõiduki omaniku kui ka sõiduki tehnilise seisukorra kohta peab olema kättesaadav kõigis liikmesriikides.

-       Üks minu prioriteetidest on Läänemere kaitse. Tegemist on väga keerulise, tundliku ja erilise ökosüsteemiga, mida ohustab laevakütusest pärinev saaste. Võtsime vastu eelnõud mis täpsustavad, kuidas mõõta laevakütuste kahjulike ainete emissioone ning tegime ettepanekuid uue põlvkonna biokütuste ja veeldatud maagaasi kasutusele võtmiseks.

-       Väga mahukas ja oluline tegevusvaldkond on Euroopa raha kasutamise analüüs liikmesriikides. Pöörasime eriti tähelepanu finantsvahenditele, mis on eraldatud tööpuuduse vähendamiseks ja majandusraskustest väljatulekuks. Saadud andmete põhjal koostasin Euroopa Komisjonile ettepanekud, kuidas programme paremini rakendada, et meie ühist raha ei kulutataks asjatult.

-       Olen aktiivselt töötanud kiirraudteele Rail Baltic kogu Euroopa Parlamendi toetuse saamise nimel ning saavutanud ka edu. Lõime infrastruktuuri objektide rahastamiseks Euroopa Ühendamise Rahastu, kust finantseeritakse ka Rail Balticu ehitust.

Juhtimis- ja otsustusprotsessid Euroopa Liidus on aeglased, läbipaistmatud ja kohmakad. ELi kodanikel on õigus teada, kuidas neid valitsetakse, kes tegelikult vastutab Euroopa Liidu toimimise eest ning kellelt ses osas aru nõuda.

Lahendusena sellele probleemile näen Euroopa Liidu toimimise aluslepingu uuendamist, mille nimel luban Euroopa Parlamendis järgmistel aastatel töötada. Oleksin väga rahul, kui uus leping kirjutataks alla 2018. aastal, mil Eesti on Euroopa Liidu eesistujamaa ja läheks ajalukku Tallinna Lepingu nime all.

Vilja Savisaar-Toomast

Eesti Reformierakond

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar