reede, 9. mai 2014

LAINE RANDJÄRV (REFORMIERAKOND)

Saada Laine Randjärv Euroopalainele!

Hea lugeja, alustuseks on mul kinnitada, et Euroopa Parlamenti valituks osutudes asun ma Brüsselis ning Strasbourgis ka reaalselt tööle. Pean tähtsaks asjaolu, et Euroopa Parlamendis esindaksid Eestit inimesed, kes soovivad Eesti huvide eest seista ning kes selle nimel aktiivselt tööd teha tahavad. Mina tahan seda tööd teha!
Kindel on see, et minu kogemustepagasis leidub nii rahvusvahelise kui kohaliku tasandi poliitilise töö praktikat. Lisaks linnapea, kultuuriministri ning Riigikogu I aseesimehe ametitele olen teinud rahvusvahelisel parlamentaarsel tasandil koostööd Läänemereriikide parlamentaarse konverentsi Alalise Komitee (BSPC) presidendina ja Balti assamblee presidendina.

Euroopa Liidu väärtus
Eesti jaoks seisneb Euroopa Liitu kuulumisest ehk suurim väärtus julgeoleku tagamine meie riigis. See tähendab, et me ei ole oma väikese riigiga üksi, meil on sõbrad ja mõttekaaslased, kelle tugi annab paljudes valdkondades turvatunde. Eesti riik ja inimesed on vaieldamatult võitnud palju tänu eurotoetustele mitmetes valdkondades – nii põllumajanduses, turismi arendamises, taristute ja teede ehituses, aga ka erinevate koolitusprogrammide toetuste kaudu.

Mured Euroopa Liidus
Samas on vanas Euroopas säilinud palju bürokraatiat ning paberimäärimist - noor Eesti on aga ajaga kiiresti kaasas käinud. Meie e-vahendid on laialt levinud nii avalikus kui erasektoris. See on meile juba igapäevaseks töövahendiks muutunud kogemus, mida oskame Euroopas jagada. Olgu selleks mobiilne parkimine, e-õpe või e-riigis töö nii mugavaks teinud digiallkiri mis iganes dokumendil.
Üks suurimaid ühiskondlikke ja majanduslikke probleeme Euroopa Liidus on mu hinnangul tööpuudus noorte hulgas. Pean tähtsaks, et EL töötaks tõsiselt nende meetmete kallal, mis innustaksid noori tegelema ettevõtluse ja rakenduslike erialadega. Tuleviku Euroopa vajab järjest enam insenertehniliste erialade inimesi, ettevõtlikke ning majandusele tugevat alust loovaid inimesi.

Euroopa Liidu olevik ja tulevik - inimeste ühendus
Pean õigeks, et Euroopa Liit jääks rahvusriikide liiduks. Eesti riigi jaoks on ideaalne selline Euroopa Liit, mis ühendab autonoomseid, iseseisvaid riike, mis seadusandlikes diskussioonides arvestab rahvusriikide regionaalsete, kultuuriliste ja geopoliitiliste iseärasustega.

Pean tähtsaks suurte kogemustega poliitiku, Euroopa Liidu idee ühe autori, Jean Monnet ideed: "Me ei moodusta Euroopa Liidus vaid riikidevahelisi koalitsioone, vaid inimeste ühendust." Ideaalne Euroopa Liit on Euroopa rahvaste ühendus, kus kõigil on oma kultuur ning ajalugu, mida nähakse omavahelises koostöös tähtsa väärtuse mitte probleemina.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar